Werkwijze Zantingh Rietdekkers

Bij Zantingh Rietdekker kunt u terecht voor het onderhoud, het vernieuwen of het plaatsen van rieten daken. Ontdek nu hoe wij te werk gaan ..

Vakfederatie Rietdekkers

Wanneer u overweegt een rietendak te laten plaatsen op een nieuwe woning of bijv. dat u de bestaande dakbedekking (pannen) wilt vervangen door riet, dan is ons advies om u goed te oriënteren. Er zijn nogal wat aanbieders op dit gebied. Overtuig uzelf er in ieder geval van dat u zich laat informeren door bedrijven die zijn aangesloten bij de Vakfederatie Rietdekkers. Dan weet u zeker dat u te maken heeft met professionals, die u het beste advies kunnen geven op dit specialistische en ambachtelijke vakgebied. Ook kan het zijn dat uw bestaande rietendak aan vervanging toe is of dat u regelmatig onderhoud wilt laten plegen aan uw rietendak, wat de levensduur ten goede komt.

Kwaliteit riet bepalend

Wij maken onszelf ondergeschikt aan het product waarmee wij werken. De natuur kunnen we niet verbeteren, maar we kunnen er wel veel aan doen om de beste rietsoorten voor u te selecteren. Want het riet zelf bepaalt voor een belangrijk deel de kwaliteit van ons werk en van uw dak! 

Levensduur van het dak

Natuurlijk zijn ook diverse andere factoren van belang voor de levensduur van uw rietendak, zoals o.a. de kwaliteit van de onderconstructie maar ook de wijze van uitvoering en opbouw van de onderconstructie, de mate van onderhoud én de onderhoudsfrequentie. We noemden eerder al de hellinghoek van het dak. Hoe steiler hoe beter. Met andere woorden: hoe sneller de neerslag kan worden afgevoerd, hoe beter. Dus vanzelfsprekend zijn ook de klimatologische omstandigheden waaraan het rietendak onderhevig is, veelbepalend. Hoe droger het dak is en blijft, hoe langer het meegaat. Lees meer: levensduur rieten dak.

Rietdekken is een kunst

Alle levensduur bepalende factoren komen neer op het principe: Hoe droger het rieten dak is en blijft, hoe langer de levensduur. Wij zien de techniek van het rietdekken als een kunst. Je hebt dat dan ook niet zomaar in de vingers. Dat vergt jaren van ervaring en opleiding in de praktijk. Enerzijds zien we ons werk als een ambacht, omdat het échte ‘ouderwetse’ vakwerk spreekt uit onze aanpak. Anderzijds zijn we vooruitstrevend, lopen we voorop en steken we onze nek uit, waar het de ontwikkeling en verfijning van toepassingen en technieken in ons vak betreft. Vanzelfsprekend spelen wij bij deze ontwikkelingen ook in op duurzame oplossingen.

Kwaliteitseisen rietdekkers

Uiteraard staan onze eigen kennis en ervaring garant voor goed advies en mooi werk waar we trots op zijn. Daarnaast is er de back-up van de Vakfederatie Rietdekkers, een organisatie die ondermeer de kwaliteitseisen van de aangesloten rietdekkers toetst aan strenge criteria. U kunt als klant een opleverkeuring aanvragen. Wanneer het dak de keuring doorstaat krijgt u het bijbehorende certificaat. Ons team speelt graag in op al uw wensen m.b.t. een rieten dak. In principe is alles mogelijk en gaan wij graag de uitdaging aan met bijzondere projecten en ontwerpen. Wij nemen de tijd voor elk project waarmee we bezig zijn. Wij gaan niet voor een haastklus maar kiezen voor vakwerk. Een bewuste keuze voor kwaliteit!

Verwante informatie

Contact

Hebt u vragen? Neem nu contact met ons op.Zantingh Rietdekkers B.V.
Jan Haarstraat 4a
7927 TC Alteveer

Telefoonnummer:
06 - 21 10 68 34