Groene aanslag rieten dak? Algen en mossen verwijderen

Een groene waas of aanslag op uw rieten dak? Wij zijn gespecialiseerd in het verwijderen van algen en mossen (anti mos) op rieten daken.

Groene aanslag rieten dak

U hebt een rieten dak en hebt last van een:

  • groene aanslag op het riet
  • vette, zwarte laag op het rieten dak

Deze groene aanslag op uw rieten dak heeft als gevolg dat er minder lucht en licht toegang heeft tot het dak. Dit is niet bevorderlijk voor de levensduur van het dak.

Oorzaak mossen en algen

Vrijwel elk huis met een rieten dak krijgt te maken met mossen en algen. Er zijn echter een aantal oorzaken die het proces versnellen:

  • Te veel schaduw of te weinig zon
  • Onvoldoende onderhoud aan het dak
  • De hellingshoek van het dak

In de praktijk blijkt dat de noordzijde van een rieten dak de slechtste kant van het dak heeft. Dit komt doordat de noordzijde van het dak de minste zon krijgt waardoor er makkelijker mossen en algen ontstaan. 

Algen op rieten dak

Alg op een rieten dak herkent u aan een vette, donkere laag op het riet van het dak. Alg kenmerkt zich doordat het zich zeer snel vestigt en verspreid op het dak. Door de alg wordt het droogproces van het dak bemoeilijkt. Normaal gesproken heeft het riet, na regen of dauw, al een aantal dagen nodig voordat het buitenoppervlak droog is. Door de alg duurt dit nog langer. De scholletjes alg die zich op het dak bevinden trekken de toplaag van het riet open. Bij een regenbui heeft de regen meer gelegenheid om diep in het riet door te dringen. Vandaar de langere droogtijd.

Mos op rieten dak?

Mos is minder schadelijk voor een rieten dak dan alg. Het verschil zit in het feit dat mos geen afsluitende laag vormt waardoor het dak minder te leiden heeft. Een andere manier om het verschil te duiden is dat mos op het riet blijft liggen en alg zich in het riet nestelt.

Voorkomen alg en mossen

Door periodiek onderhoud uit te voeren aan uw rieten dak voorkomt u dat algen en mossen blijvende schade aanrichten aan het dak. Zantingh Rietdekkers verzorgt voor u het periodieke onderhoud van uw rieten dak. In het geval van preventieve algen- en mossenbestrijding:

  • Verwijderen wij de bestaande mossen en algen van het dak
  • Behandelen wij het dak met speciale middelen tegen alg en mos

Te veel alg en mos?

Hebt u al een tijd geen onderhoud laten uitvoeren dan zorgen wij dat het dak volledig schoongemaakt wordt. De alg en het mos verwijderen wij van het dak. Twijfelt u over de toestand van uw rieten dak? Wij komen bij u langs om de situatie te analyseren. Tevens krijgt u kosteloos advies over de wijze waarop u met het dak om dient te gaan.

Verwante informatie

Contact

Hebt u vragen? Neem nu contact met ons op.Zantingh Rietdekkers B.V.
Jan Haarstraat 4a
7927 TC Alteveer

Telefoonnummer:
06 - 21 10 68 34