Isolatie (bestaande) rieten daken

Een geïsoleerd rieten dak laten plaatsen? Kan een bestaand rieten dak achteraf nog geïsoleerd worden? Maak gebruik van de expertise die wij in huis hebben!

Isolatie nieuw rieten dak

De isolatie van een rieten dak geeft meer comfort (koeler in de zomer, warmer in de winter). Daarnaast gaat er door goede isolatie minder energie verloren. Belangrijk is dat de isolatie van het dak op deskundige wijze uitgevoerd wordt. Anders bestaat de kans dat het vocht zich ophoopt en dat u juist meer problemen krijgt met het dak. Zantingh Rietdekkers heeft de ervaring in huis om dit vakkundig te verzorgen. 

Isolatie gesloten dakschroefconstructie

Om een rieten dak te isoleren is het van belang dat het de beplating onder het riet luchtdicht is. Als het gaat om beplating praten we altijd over een dak wat geplaatst wordt met een gesloten dakschroefconstructie. Dit betekent dat het riet op een dichte ondergrond geschroefd wordt. Om te zorgen dat de beplating luchtdicht wordt plaatsen wij luchtdichte folie (alutrix) op de platen. Hier wordt het rieten dak op geplaatst. Belangrijk bij een gesloten dakschroefconstructie is dat deze 100% luchtdicht uitgevoerd wordt. Soms moet hierdoor een concessie gedaan worden aan de isolatie van het dak. Uitgangspunt is dat een slechte luchtdichtheid de levensduur van het dak verminderd.

Isolatie bestaande daken

Een veelgestelde vraag is of een bestaand rieten dak (uitgevoerd als traditionele dakconstructie op latten) achteraf nog geïsoleerd kan worden? Dit is een vraag waar wij niet direct ja of nee op kunnen antwoorden. Twee mogelijke opties zijn:

  • Vervangen van het complete dak. Dit is echter een prijzige aangelegenheid wanneer het dak kortgeleden geplaatst is.
  • Na-isoleren van het dak. Hier geldt echter dat afhankelijk van de dakconstructie een keuze gemaakt kan worden uit de verschillende isolatiematerialen

In praktijk blijkt dat de isolatie van een bestaand rieten dak afhankelijk is van diverse aspecten. Wij komen vrijblijvend bij u langs om een analyse van de situatie te maken. Nadat wij de situatie beoordeeld hebben geven wij een passend advies.

Wat kunnen wij voor u doen?

Zantingh Rietdekkers verzorgt onderhoud, renovatie en het plaatsen van rieten daken. U kunt altijd vrijblijvend advies aanvragen zodat u op basis van onze kennis en kunde een besluit kunt nemen. Onze rietdekkers hebben de kunde en de ervaring om u optimaal te helpen.

Verwante informatie

Contact

Hebt u vragen? Neem nu contact met ons op.Zantingh Rietdekkers B.V.
Jan Haarstraat 4a
7927 TC Alteveer

Telefoonnummer:
06 - 21 10 68 34