Levensduur rieten dak

Wat is de levensduur van een rieten dak? Door het rieten dak goed te onderhouden wordt de levensduur verlengd .. Maak gebruik van onze expertise.

Hoe lang gaat een rieten dak mee?

Normaal gesproken kent een rieten dak een levensduur van 25-30 jaar. Garanties over een bepaalde levensduur kunnen echter niet gegeven worden. Simpelweg omdat het te afhankelijk is van incidentele factoren. De werkelijke levensduur van een rieten dak is bijvoorbeeld afhankelijk van factoren zoals:

  • Onderhoud
  • Ligging van het dak/huis
  • Hoek van de wind t.o.v. het huis
  • Stand van de zon t.o.v. het huis
  • Het riet wat gebruikt wordt
  • Het vakmanschap van de rietdekker
  • De onderconstructie van het rieten dak

Stelt u zich het verschil voor tussen een woning met een rieten dak aan de rand van een rustige woonwijk of een woning in het midden van een bosrijke omgeving. 

Hellingshoek rieten dak

Eén van de meeste bepalende elementen is de hellingshoek van het riete dak. Simpel gesteld: hoe steiler het dak, des te beter het is. Hoe vlakker het dak is des te moeilijker is de afwatering van neerslag.

Levensduur rieten dak verlengen

Om de levensduur van een riet dak zo lang mogelijk te verlengen is het belangrijk dat vanaf de start van de bouw van het huis of schuur met tal van aspecten rekening gehouden wordt. Dit betekent dus vanaf het ontwerp van de architect tot het plaatsen van het riet door de rietdekker. Wanneer het rieten dak is opgeleverd heeft de eigenaar van het dak zelf ook een verantwoordelijkheid… Goed onderhoud verlengt de duur van het dak.

Bomen nabij het huis

Bomen in de buurt van het huis kunnen de levensduur behoorlijk verkorten. Door de schaduw van de boom of het vocht wat van de bomen afkomt heeft het riet op het dak behoorlijk wat te verduren. Wij raden daarom ook aan bomen niet te dicht bij het huis te plaatsen. Wanneer deze bomen er al staan is onderhoud aan de bomen belangrijk.

Kwaliteit van het riet

De kwaliteit van het riet waarmee het dak bedekt wordt is van invloed op de levensduur. Zantingh Rietdekkers importeert zelf ook riet uit China. Voordeel is dat wij zelf de kwaliteit van het riet bepalen. Wij kiezen voor riet wat het meest vochtbestendig is. Ook blijft het riet wat wij gebruiken langere tijd schoon. Doordat wij zelf riet importeren zijn wij niet afhankelijk van de rietvoorraden van de riethandel. Tevens kunnen wij kwaliteit garanderen omdat wij zelf bepalen welk riet geïmporteerd wordt.

Wat kunnen wij voor u doen?

Wij verzorgen voor u het onderhoud, renovatie en het plaatsen van rieten daken. Hierbij nemen wij alle aspecten voor een optimale levensduur van het dak in ogenschouw. U kunt met een gerust hart het project uit handen geven. Onze rietdekkers hebben de kunde en de ervaring om u optimaal te helpen.

Verwante informatie

Contact

Hebt u vragen? Neem nu contact met ons op.Zantingh Rietdekkers B.V.
Jan Haarstraat 4a
7927 TC Alteveer

Telefoonnummer:
06 - 21 10 68 34