Novariet - Het nieuwe riet

Omdat een natuur rieten dak niet voor iedereen is weggelegd biedt Zantingh Rietdekkers een alternatief in de vorm van novariet. 

​Milieuvriendelijk alternatief voor natuurriet

Woningen met rieten daken hebben een unieke, robuuste uitstraling. Ze zijn bepalend voor het landschapsbeeld en maken deel uit van de cultuur. Een natuur rieten dak is echter niet voor iedereen weggelegd. NovaRiet biedt daarop echter een innovatief, milieuvriendelijk en solide alternatief voor woningbezitter en rietdekker. Door de unieke kunststof samenstelling van NovaRiet kan een rieten dak door iedere architect of bouwkundige worden toegepast.

Duurzaam en voordelig alternatief

In tegenstelling tot natuurlijk riet is NovaRiet namelijk wel te gebruiken bij woningen met een dakhelling kleiner dan 45° en in woongebieden binnen de afstand van de grenszone zoals bij een pannendak is toegestaan. Waar natuurlijk riet door de brandgevoeligheid niet is toegestaan, biedt NovaRiet een duurzaam en voordelig alternatief. Dit is vooral praktisch bij stedelijke bouw en bijvoorbeeld vakantieparken, waar de bebouwing veelal dicht op elkaar staat.

Kosten novariet

De aanschafkosten van novariet zijn hoger dan van een gewoon rieten dak. Hier tegenover staat dat over een periode van 30 tot 40 jaar de kosten vrijwel gelijk zijn. Dit komt omdat novariet geen onderhoud nodig is. Algen en mossen krijgen geen vat op het kunststof novariet. U kunt dit simpelweg schoonmaken met een hogedrukreiniger. 

De voordelen

  • Géén slijtlaag
  • Géén onderhoudskosten 
  • Natuurlijk kleurverloop (in praktijk bewezen)
  • Lage premie brandverzekering 
  • Geen mos- en algengroei in het dak
  • Waterafstotend door nano-technologie 
  • Ideaal voor stedelijke bebouwing 
  • Constante isolatiewaarde 
  • Op iedere dakhelling toepasbaar (halm-hellingshoek vanaf 5°)

De uitstraling van natuurlijk riet

De rietschoven van NovaRiet hebben de structuur, kleur en uitstraling van natuurlijk riet. Het kunststof NovaRiet bestaat uit echte stengels en is daardoor niet van het natuurproduct te onderscheiden. Doordat dit kunststofproduct niet onderhevig is aan weersinvloeden blijven de kleurtonen perfect in balans en ontstaat een natuurlijk kleurverloop dat niet van echt te onderscheiden is.

Te verwerken als traditioneel riet
NovaRiet is door de identieke uitstraling, lengte en buigzaamheid van natuurlijk riet, te verwerken door iedere rietdekker. Ideaal aan het kunststof rietproduct is dat het ook toepasbaar is op daken die niet genoeg dakhelling hebben voor natuurlijk riet en op daken waar dit normaal in verband met brandgevaar niet is toegestaan. Tevens is NovaRiet te verwerken in woongebieden binnen de afstand van de grenszone zoals bij een pannendak is toegestaan of onder bomen, waardoor we de natuurlijke uitstraling ook terug kunnen gaan zien in stedelijke bouw.


Geen verwering, constante isolatiewaarde
NovaRiet is een kunststof riet. De duurzaamheid van het materiaal is gewaarborgd. Er is geen groei van mos, algen of schimmels mogelijk in dit kunststof riet. Anders dan natuurlijk riet, behoudt NovaRiet dan ook continu de vorm en dikte die het had toen het aangebracht werd.

Contact

Hebt u vragen? Neem nu contact met ons op.Zantingh Rietdekkers B.V.
Jan Haarstraat 4a
7927 TC Alteveer

Telefoonnummer:
06 - 21 10 68 34