Renovatie, restauratie of vernieuwen rieten dak

Voor de renovatie en restauratie van uw rieten dak kunt u terecht bij Zantingh Rietdekkers.

Waarom renovatie?

Door factoren als zon, regen, hagel en wind zijn rieten daken aan slijtage onderhevig. Om de levensduur van het dak te verlengen is onderhoud belangrijk. Op het moment dat het dak de maximale levensduur bereikt heeft is onderhoud niet meer voldoende. Op dat moment kunt u kiezen voor het vernieuwen van het rieten dak of renovatie van het dak.

Opstoppen van het rieten dak

Wanneer de gegalvaniseerde draden (de gaarden) van een rieten dak zichtbaar worden kiezen wij vaak voor het opstoppen van dak. Bij het opstoppen van een rieten dak wordt het dak eerst schoongemaakt. Vervolgens wordt de oude rietlaag teruggetrokken. Hierdoor ontstaat ruimte tussen de rietlaag en het ‘draad’. Deze ruimte vullen wij op met nieuw riet met een lengte van 60 tot 80 centimeter.. Dit drijven wij aan waardoor het draad weer in het riet verwerkt is. Zodoende oogt het dak weer glad en strak. 

Bijsteken dak

Wanneer wij het dak bijsteken wordt net als bij het opstoppen het dak eerst schoongemaakt. Vervolgens zal blijken dat het riet op het dak niet op alle plekken even dik bedekt is. Op deze plekken wordt nu riet bijgestoken. Deze methode kan alleen toegepast worden in situaties waarbij het dak nog dik genoeg is om het riet bij te steken. Wanneer dit niet het geval is valt deze optie af en gaan wij samen met u op zoek naar een passende oplossing.

Vernieuwen rieten daken

Soms is een rieten dak dusdanig versleten dat renovatie van het dak niet meer mogelijk is. Ook kan het zijn dat de kosten van de renovatie niet meer opwegen tegen het vernieuwen van het dak. Dan blijft als enige optie over om het volledige dak te vernieuwen.

Verwante informatie

Contact

Hebt u vragen? Neem nu contact met ons op.Zantingh Rietdekkers B.V.
Jan Haarstraat 4a
7927 TC Alteveer

Telefoonnummer:
06 - 21 10 68 34