Rieten dak: traditioneel vlechtwerk

Zoekt u een rietdekker die een rieten dak kan plaatsen middels traditioneel vlechtwerk? Zantingh Rietdekkers heeft jarenlange ervaring in het vak van riet dekken. Wij helpen u dan ook graag verder.

Wat is traditioneel vlechtwerk?

Bij traditioneel vlechtwerk wordt het riet van oudsher aan de latten vastgemaakt met een zogenaamde gaarde. Hier wordt vervolgens op doorgevlochten met dunne wilgentwijgen. Om duurzamer te werken voeren wij het bindwerk tegenwoordig dubbel uit.

Verder passen wij voor het plaatsen een wat dikkere gegalvaniseerd draad toe in combinatie met een RVS draadje wat de wilgentwijgjes aan de gaarde verbindt.

Authentieke uitstraling

Een rieten dak, op traditionele wijze gevlochten, is een rieten dak zoals dit van oorsprong bedoeld is. Tegenwoordig worden deze daken puur vanuit nostalgisch of decoratief oogpunt toegepast.

Moderne tijd

Qua brandveiligheid en isolatiewaarde kan het traditionele rieten dak namelijk niet op tegen de andere twee constructies:

  • Open dakconstructie
  • Gesloten schroefdakconstructie

Gerelateerde informatie

Contact

Wilt u meer informatie over het plaatsen, de renovatie of het onderhoud aan rieten daken. Neem gerust contact met ons op.Zantingh Rietdekkers B.V.
Jan Haarstraat 4a
7927 TC Alteveer

Telefoonnummer:
06 - 21 10 68 34